atelje lončarstva in unikatnih izdelkov iz žgane gline


Izdelki iz žgane gline

V ateljeju izdelujem več kot 150 različnih unikatnih izdelkov iz žgane gline. So plod lastnega razvoja, kreativnosti in domišljije. V svoj prepoznavni slog apliciranja slovenske klekljane čipke v glino, z veseljem in dodatnim izzivom vdahnem tudi individualne želje kupcev. Izdelke glede na namen lahko glaziram. Glazure, ki jih pri svojem delu uporabljam, so uporabniku prijazne in pregledane s strani Zavoda za zdravstveno varstvo Kranj. Vsak izdelek je z naravnimi materiali aranžiran v unikatni embalaži iz reciklirane lepenke z dodanim predstavitvenim tekstom ali zloženko.

Izdelke si je možno ogledati in kupiti v mojem ateljeju v Kranju, kjer je izbira največja. Dobite pa jih tudi v prodajnih galerijah in trgovinah z darili tako po Sloveniji kakor tudi v sosednjih državah.

Za pokušino vam jih v nadaljevanju nekaj predstavljam in vas hkrati vabim k obisku mojega ateljeja:


Klekljano čipko iz lanenih, svilenih ali metaliziranih niti sem kombinirala z glinenimi ploščicami  in okvirji iz žgane gline različnih velikosti. Uporabljeni so različni motivi s tradicionalno idrijsko in žirovsko tipologijo. Z veseljem uokvirim tudi vašo čipko.Da bo vino ob dobri hrani razvilo svoj prepoznavni okus mora biti pravilno ohlajeno. V ta namen sem izdelala vinsko posodo za ohranjanje primerne temperature vina  in ji priložila navodila za uporabo. Na zdravje! Petelin s svojim petjem napoveduje sončni vzhod in je simbol budnosti, ter po ljudskem izročilu varuje hišo in njene stanovalce pred strelo in ognjem. Naj petelinček v barvni kombinaciji svetle in temne gline čuva vaše domače ognjišče. Človek ne jezi se je ena od družabnih iger, ki sem jih iz žgane gline zasnovala na malo drugačen način.  Predstavlja zanimivo  osebno ali poslovno darilo za vse generacije  in lahko obdarovancu prinaša različna sporočila. Cvetu izdelanem iz gline sem kot dekoracijo v obliki venčnih listov dodal slovensko klekljano čipko. Uporablja se lahko  samostojno kot en cvet, zataknjen v vaši priljubljeni lončnici ali pa kot šopek v kombinaciji z drugimi cvetlicami. Tudi če ga ne zalivate vam garantiram, da nikoli ne bo ovenel.Barvni reliefi so simpatična stenska dekoracija z navihanimi, pastelno obarvanimi motivi, ki bodo vnesli še več nagajivosti in vedrine v vsak prostor.Sove izdelujem v različnih dimenzijah in v kombinaciji z različnimi barvami gline. Lahko vam visijo s stropa, kukajo z okna, so z magnetom pritrjene na hladilnik ali pa stojijo na polici. Predstavljajo priljubljen simbol znanja in modrosti.

OKVIRJI IN PLOŠČICE oz. ČIPKA MALO DRUGAČE

Klekljano čipko iz lanenih, svilenih ali metaliziranih niti sem kombinirala z glinenimi ploščicami in okvirji iz žgane gline različnih velikosti. Uporabljeni so različni motivi s tradicionalno idrijsko in žirovsko tipologijo. Z veseljem uokvirim tudi vašo čipko.

VINSKA POSODA

Da bo vino ob dobri hrani razvilo svoj prepoznavni okus mora biti pravilno ohlajeno. V ta namen sem izdelala vinsko posodo za ohranjanje primerne temperature vina in ji priložila navodila za uporabo. Na zdravje!

PETELIN

Petelin s svojim petjem napoveduje sončni vzhod in je simbol budnosti, ter po ljudskem izročilu varuje hišo in njene stanovalce pred strelo in ognjem. Naj petelinček v barvni kombinaciji svetle in temne gline čuva vaše domače ognjišče.

ČLOVEK NE JEZI SE

Človek ne jezi se je ena od družabnih iger, ki sem jih iz žgane gline zasnovala na malo drugačen način. Predstavlja zanimivo osebno ali poslovno darilo za vse generacije in lahko obdarovancu prinaša različna sporočila.

ROŽICE

Cvetu izdelanem iz gline sem kot dekoracijo v obliki venčnih listov dodal slovensko klekljano čipko. Uporablja se lahko samostojno kot en cvet, zataknjen v vaši priljubljeni lončnici ali pa kot šopek v kombinaciji z drugimi cvetlicami. Tudi če ga ne zalivate vam garantiram, da nikoli ne bo ovenel.

BARVNI RELIEF

Barvni reliefi so simpatična stenska dekoracija z navihanimi, pastelno obarvanimi motivi, ki bodo vnesli še več nagajivosti in vedrine v vsak prostor.

SOVE

Sove izdelujem v različnih dimenzijah in v kombinaciji z različnimi barvami gline. Lahko vam visijo s stropa, kukajo z okna, so z magnetom pritrjene na hladilnik ali pa stojijo na polici. Predstavljajo priljubljen simbol znanja in modrosti.